Mestarin Keittiöstä ravintolatason ruokaa kaupan hyllylle

Grocerant on maailmalta Suomeen levinnyt ilmiö, joka tuo ravintolatasoisen ruoan ruokakauppoihin. Rôtisseurs-kilvellä varustetussa Mestarin Herkussa kaupan ja ravintolan rajapinnan katoaminen näkyy yhä selkeämmin. Tuoreista raaka-aineista omassa keittiössä valmistettujen ravintolamaisten take away-ruokien tarjonta on tänä keväänä laajentunut entisestään.

Grocerant on trendi, joka on näkynyt Mestarin Herkussa jo pitkään, etenkin pari vuotta sitten toteutetun myymäläuudistuksen jälkeen. Tarjolla on mukaan otettavaksi tai paikan päällä syötäväksi Mestarin Keittiössä valmistettua kotiruokatyyppistä lounasta ja street foodia, samoin annossalaatteja, täytettyjä leipiä, välipaloja ja jälkiruokia. Viime vuonna mukaan tulivat Prepsit, eli valmiit ateriat, joille ei tarvitse kotona tehdä muuta kuin kypsentää uunissa.

– Tänä keväänä Mestarin Herkun grocerant-tarjonta on laajentunut entisestään. Ravintolakadulta löytyvät ravintolatasoiset salaatit ja herkulliset pizzat. Tuorein uutuus ovat Ateriakassit, joissa on kaikki raaka-aineet ja reseptit valmiina kotikokkaamista varten, Keskimaan grocerant-palvelujen tuotekehityspäällikkö Petri Kilpeläinen kertoo.

Tuoreutta, laatua ja makua
Petri korostaa, että Ravintolakadun salaattipöytä eroaa melkoisesti siitä, mihin asiakkaat ovat kaupoissa tottuneet.

– Ravintolamaisesti tehty salaattibuffa rakentuu tuoreista raaka-aineista, maku edellä ja visuaalisuus huomioiden. Mukana on valmiita sekoituksia, joissa on yhdistelty erilaisia komponentteja, itse tekemiämme kastikkeita sekä esimerkiksi pikkelöityä punasipulia.

Tuoreus, laatu ja maku ovat olleet ohjaavina tekijöinä myös pizzabuffan tuotekehityksessä.
– Pizzapohja on tavanomaista paksumpi, rapea ja maistuva. Olemme kehittäneet parikymmentä erilaista pizzaa, joista on samanaikaisesti tarjolla neljä eri vaihtoehtoa.

Ateriakassissa on kaikki valmiina
Ajan säästämistä ja vaihtelevuutta tarjoavat myös Mestarin Ateriakassit.
– Kaupassa käymisestä ja ruoan laittamisesta pääsee Ateriakassin avulla vähällä. Kassista löytyvät selkeän reseptin lisäksi kaikki täysipainoiseen ateriaan tarvittavat tuoreet raaka-aineet, jotka on kerätty Mestarin Herkun valikoimista. Kotona tarvitsee olla vain öljyä paistamiseen, suolaa ja pippuria.

Ateriakasseja on tarjolla kasvis- ja sekasyöjille sekä arki- että viikonloppuversioita. Kassin sisällöstä tulee 2–4 normikokoista annosta. Resepteissä on huomioitu makuasioiden lisäksi helppous, ravintoarvot, sekä hävikin minimointi.

X