Vastuullisuus on konkreettisia tekoja

Me Mestarin Herkussa uskomme, että vastuullinen toiminta on pitkäaikaista lisäarvon luomista konkreettisilla teoilla. Olemme sitoutuneet kestävän kehityksen periaatteisiin ja ympäröivän yhteisön tukemiseen toiminnassamme.

Olemme osa Osuuskauppa Keskimaata ja S-ryhmää. Yhdessä tuhansien asiakasomistajiemme kanssa teemme tekoja yhteiskunnan hyväksi, ilmastonmuutosta vastaan, hyvinvoinnin hyväksi sekä eettisen toimintakulttuurin ja ihmisoikeuksien parantamiseksi.

 

Kannamme vastuuta yhteisöstä

Meille on merkityksellistä, että keskisuomalainen yhteisömme voi hyvin. Yksi Mestarin Herkun yhteisövastuullisista teoista on palvelu, jonka kautta yksin asuvalle vanhukselle toimitetaan ruokaostokset kotiin jääkaappiin saakka Jyväskylän keskustan alueella.

Valtakunnallisia S-ryhmän yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Suomen Punainen Risti, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Lasten Päivän Säätiö ja Suomen Palloliitto. Voit lukea Keskimaan yhteisövastuullisista teoista Ilo auttaa -verkkosivustoltamme.

 
Johan Porkkala - Kuva: Mikko Suuronen

Kestävän kehityksen valinnat

Huomioimme kestävän kehityksen kaikessa tekemisessämme, oli sitten kyse tuotevalikoimastamme, energiatehokkuudesta tai hävikin minimoimisesta.

60 prosenttia käyttämästämme sähköstä on tuotettu uusiutuvilla energiamuodoilla, pääosin S-ryhmän omalla tuulivoimalla. Käytämme Mestarin Herkussa led-valaistusta ja kylmäkalusteemme ovat EU-säädösten mukaisesti ovellisia.

Kestävän kehityksen valintojamme ovat myös paikallisten valmistajien tuotteiden, satokausiajattelun ja kasvisvaihtoehtojen esiintuonti. Lue lisää maakunnan mauista Ilo auttaa -sivustolta.

 

Huolehdimme henkilöstöstämme

Vuosittain tehtävän työyhteisötutkimuksen mukaan Mestarin Herkun, Mestarin Keittiön ja Mestarin Kukan työtyytyväisyys on korkealla. Panostamme henkilöstön hyvinvointiin tarjoamalla Keski-Suomen parhaat työsuhde-edut, aktiivista tukea työterveyshuollon kautta sekä terveyttä ja hyvinvointia lisääviä palveluita ePassi-sovelluksen kautta.

Vuonna 2020 Mestarin Herkun uudistuksessa kiinnitimme erityistä huomiota myös ergonomia-asioihin. Remontin myötä esimerkiksi kassapöytämme muuttuivat sähkösäätöisiksi.