Muuruveden puutarhaoppilaitoksesta Pohjois-Savosta vuonna 2012 valmistunut Niina Malmberg työskentelee Mestarin Kukan floristina.

– Kukkakauppatyö on ollut unelmani jo pikkutytöstä saakka. Rakkaus kukkiin lähti kukoistamaan siitä, kun lapsena sain viljellä kesämökillä omaa pientä palstaa ja sitten leikin torikauppiasta – sukulaiset saivat toimia asiakkaina ja ostaa siemenistä kasvattamiani tuotteita, Malmberg muistelee hymyillen.

– Tässä työssä parasta on luovuus, kun saa nähdä käsiensä tuotoksen. Olen aina ollut kiinnostunut luonnosta ja viihdyn vapaa-ajalla marjastuksen ja sienestyksen parissa, Malmberg kertoo.
Parhaimmillaan hän kokee olevansa morsiussidonnoissa, joiden tyyli on dekoratiivinen.

– Koristeellisen morsiuskimpun suunnittelu alkaa aina yhteisellä suunnittelutuokiolla morsiamen kanssa. Käymme yhdessä läpi mieleisiä tyylejä ja otamme mallia kuvista, joita morsian on yleensä kerännyt suunnittelun suuntaviivoiksi. Työni merkityksellisimpiä ja koskettavimpia hetkiä ovatkin olleet ne kerrat, kun morsian on saapunut hakemaan kimppuaan ja on häkeltynyt kimpun kauneudesta, välillä jopa liikuttunut kyyneliin saakka.
Floristi Niina Malmberg on osallistunut kukkasidonnan piirinmestaruuskilpailuihin ja parhaat sijoitukset ovat olleet kärkikolmikossa.

– Kilpailuissa nautin itseni haastamisesta sekä suurempien ja erikoisempien töiden tekemisestä. Esimerkiksi tilakoristeita pääsee tavallisessa kukkakauppa-arjessa harvemmin toteuttamaan. Ylläpidän osaamistani päivittäin seuraamalla päivittäin trendejä sosiaalisesta mediasta. Mestarin Kukka kuuluu Suomen Kukkakauppiasliittoon, jonka kautta on myös mahdollista käydä erilaisissa koulutuksissa ja kursseilla.
Kotona Malmbergilla on kesäisin parvekkeella pieni viljelmä yrtteineen, tomaatteineen ja kesäkukkineen.

– Parvekepuutarhurius on intohimoni. Rakastan sitä, että saan käyttää itsekasvatettuja yrttejä ja tomaatteja ruoanlaitossa.

Takaisin Mestareihin

TILAA UUTISKIRJE

Kuulet ensimmäisten joukossa asiakaseduistamme, tarjouksistamme, uutuuksistamme ja uutisistamme. Saat kirjeen sähköpostiisi kahdesti kuukaudessa.