Jyväskylästä kotoisin oleva Joanna Laitinen valmistui lokakuussa 2019 ruokamestariksi ja jatkaa opintojaan vuoden 2020 aikana kalamestariksi.

– Mestarin Herkussa olen aloittanut jo vuonna 2007 ja ennen mestariopintoja ehdin työskennellä muun muassa hedelmä-, vihannes- ja juusto-osastoilla pitkään. Minulla on vahva halu ja motivaatio laajentaa osaamistani, jotta osaan palvella asiakkaitamme yhä paremmin.
Tarina Herkkulaiseksi ryhtymisestä saa vieläkin hymyn Laitisen kasvoille. Perhe oli vastikään muuttanut Tampereelta takaisin Jyväskylään ja hän haki uutta työtä.

-Niihin aikoihin Työvoimatoimiston nettisivuille pystyi tekemään oman profiilin ansioluetteloineen. Kirjoittelin sinne millainen olen ja millaisissa työtehtävissä olen ollut kauppaoppilaitoksesta ja lukiosta valmistuttuani. Niin siinä kävi, että yhtenä perjantaina oli työhaastattelussa ja seuraavana maanantaina aloitin täällä. Ilmeisesti täällä tarvittiin iloista, suulasta, osallistuvaista ja asiakaspalvelutyöstä nauttivaa henkilöä, joka on myös vapaa-aikana sydämeltään herkuttelija, hän naurahtaa.
Ruoanlaittaminen onkin Laitiselle intohimo: bravuurina on valkosipulietanat homejuustolla ja esimerkiksi sekä makeat että suolaiset kakut ovat taideteoksia koristeineen ja kiillokkeineen.

– Visuaalisuus on työssäni erittäin suuressa roolissa: Mestarin Torin kalaosastomme ei ole vain kaunis, vaan se myös houkuttelee syömään. Pyrin joka päivä siihen, että kalatiskissämme on jotain toisin kuin muina päivinä, oli se sitten jättikatkaravunpyrstöjä koristeena, upean tuoretta paikallista kalaa tai kansainvälisiä makuja maailmalta trendien ja sesonkien mukaisesti, Laitinen kertoo.

– Pyrin siihen, että pystyn aina seisomaan tuoreuden ja laadun takana. Tuoreudesta kertoo esimerkiksi Päijänteeltä pari kertaa viikossa saapuva kuhamme – se on nostettu edellisenä päivänä verkosta. Tätä asiakkaamme osaavatkin arvostaa. Jos haluaisi vielä tuoreempaa kuhaa, siikaa, haukea, matikkaa, ahvenia tai muikkuja, pitäisi lähteä itse kalastamaan, hän kertoo hymyillen.

Mieleenpainuneita asiakaskohtaamisia Laitisella on paljon vuosien varrelta. Hän iloitsee siitä, että pystyy ammattitaidollaan suosittelemaan sopivaa kalalajia asiakkaan tarpeeseen, kertomaan tuotteiden eroista ja valmistustavoista sekä sytyttämään kokkaamisen inspiraation.

– Yksi muisto on ylitse muiden. Asiakkaanani oli entinen ammattikalastaja, vanhempi mies, joka käytännössä tiesi kaloista ja kalastamisesta kaiken. Hän osti Päijänteen kuhaa ja fileoin sen hänelle valmiiksi. Tiskillä hän kertoi antavansa fileoinnille arvosanaksi 8,5. Seuraavalla kerralla meillä asioidessaan hän tuli kertomaan, että kotona tehdyn fileentarkastuksen jälkeen arvosana nousi ysiin! Siitä jäi hyvä mieli, että kiitettävästi se oli kala-ammattilaisen mielestä mennyt.

Takaisin Mestareihin

TILAA UUTISKIRJE

Kuulet ensimmäisten joukossa asiakaseduistamme, tarjouksistamme, uutuuksistamme ja uutisistamme. Saat kirjeen sähköpostiisi kahdesti kuukaudessa.