Kun Janne Parviainen aloitti Mestarin Herkussa vuonna 2016, hän sai tuntea lohikeiton voiman.

– Uskalsin uutena tulijana kyseenalaistaa, että täytyykö joka perjantai olla tarjolla lohisoppaa. Otin sen pois menusta yhden perjantain ajaksi ja sen päivän vietin etulinjassa ottamassa vastaan asiakkaidemme tuohtunutta palautetta kermaisen lohikeiton tärkeästä perinteestä. Noloahan se oli, mutta näin jälkeenpäin katsottuna erittäin opettavaista, Parviainen kertoo hymyillen ja jatkaa:

– Tämä onkin yksi syy miksi Mestarin Herkku on upea työpaikka: asiakkaiden toiveet ja tottumukset tunnetaan. Keittiömme on yhdistelmä perinteikkäitä ruokia ja modernia tarjontaa.

Uransa hän aloitti vuonna 1998 Jyväskylässä messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa edeten ekstraajasta kokiksi, edelleen vuoropäälliköksi, keittiömestariksi ja keittiöpäälliköksi. Neljäntoista Paviljongilla vietetyn vuoden aikana hän pääsi näkemään jatkuvan kasvun, Lutakon alueen kehittymisen ja perinteisen messuravintolan muutoksen. Sen jälkeen hän toimi neljän vuoden ajan kokous- ja kylpylähotelli Rantasipi Laajavuoren keittiöpäällikkönä.

– Keittiötyö ei ole koskaan soololaji: taustalla on aina tiimi, joista jokainen tekee parhaansa omassa roolissaan. Mestarin Keittiötä pidän keskisuomalaisen näkökulmasta täysin uniikkina kokonaisuutena, johon on tuotu jo tutuksi käyneen palvelutiskin lisäksi moderni avokeittiö street foodeineen, itsepalvelulinjasto, kahvilatuotteita ja täysin uudistunut ravintolasali.

Mestarin Keittiössä työskentelee kymmenkunta ammattilaista. Keittiömestarina Parviainen on vastuussa ruokalistan suunnittelusta ja keittiön johtamisesta.

– Koulutukseltani olen ravintolakokki – olen niitä viimeisiä mohikaaneja, jotka valmistuivat Priimuksesta kolmen vuoden koulusta. Tässä työssä on seurattava jatkuvasti alan trendejä ja olenkin kehittänyt jonkinlaisen fiksaation keittokirjoihin, joita minulla on noin parisataa kappaletta.

– Asun Toivakassa ja saan tietysti ideoita esimerkiksi matkailemalla ja maistelemalla mahdollisimman laajasti kaikkea erilaista. Toivakka-Thaimaa-akselilta löytyy hienosti inspiraatiota, hän nauraa.

Vaikka Janne Parviainen kokkaakin tiiminsä kanssa päivittäin ruokaa sadoille ihmisille, hän saa edelleen isoimmat onnistumisen tunteet yksilöllisestä ja ihmisen kohtaavasta palvelusta.

– Saamme jonkin verran myös tilauksia esimerkiksi juhliin. Asiakas saattaa kysyä neuvoa ristiäisten tai vaikkapa ylioppilasjuhlien tarjoiluihin. On hienoa päästä suunnittelemaan ja toteuttamaan niitä yhdessä. Kun teemme sovitunlaiset tarjoilut laadukkaasti ja ammattitaidolla, on kiitoksen saaminen aina ilahduttavaa ja mieleenpainuvaa.

Takaisin Mestareihin

TILAA UUTISKIRJE

Kuulet ensimmäisten joukossa asiakaseduistamme, tarjouksistamme, uutuuksistamme ja uutisistamme. Saat kirjeen sähköpostiisi kahdesti kuukaudessa.