Juustoasiantuntija Camilla Malinen aloitti ruokakauppauransa Vantaalla Stockmannin hedelmä-, vihannes- ja leipäosastoilla.

– Muuttaessani vuonna 2011 Jyväskylään etsin työpaikkaa, joka olisi yhtä laadukas ja palvelualtis kuin Stockmann – ja Mestarin Herkku oli vastaus juuri tähän toiveeseeni. Keski-Suomen ruokakulttuurin sydämen palvelualttius sopii empaattiseen ja auttamishaluiseen luonteeseeni, Malinen kertoo.
Mestarin Herkun juustovalikoima on erittäin laaja: tarjolla on satoja juustoja ja niitä tilataan lisää asiakastoiveiden ja trendien perusteella.

– Valikoimastamme löytyy suomalaisten juustojen lisäksi ranskalaisia, hollantilaisia, italialaisia, sveitsiläisiä, espanjalaisia, ruotsalaisia ja englantilaisia makuja. Luonnollisesti myös lähituottajat ovat hyvin edustettuina, näistä mainittakoon esimerkiksi jämsäläisen Jokilaakson Juuston tuotteet sekä Joutsassa valmistettavat Jukolan cheddarit. Jämsäläisissä juustoissa on myös vegaanisia tuotteita ja on hienoa, että pystymme tarjoamaan erilaisia vaihtoehtoja asiakkaille.
Keski-Suomen laajin juustovalikoima saa silloin tällöin aikaan positiivisen ongelman, eli valinnan vaikeuden. Mestarin Herkussa juustoja maistatetaan mielellään ja irtojuustojen yhteyteen tuotetaan myös napakat infotekstit, joissa kerrotaan millaisesta tuotteesta on kyse ja millaiseen herkutteluhetkeen se sopii.

– Tarjolla on myös runsaasti erilaisia hilloja, joita kenties ei löydä tavallisesta ruokakaupasta. Niiden avulla juustotarjottimelle saa uusia raikkaita makuja, Malinen toteaa.
Camilla Malisen mielestä asiakaspalvelu on onnistunut, kun asiakkaan ilon tuntee henkilökohtaisesti.

– Sesonkiaikamme ajoittuu jouluun, jolloin tyypillisesti herkutellaan esimerkiksi manchegolla, appenzellerillä, gruyérellä, briellä ja Saint Agur -sinihomejuustolla. Erityisesti jouluna asiakkaamme pyytävät suosituksia eri mauista ja niiden yhdistämisestä. Silloin kokee itse onnistuneensa, kun osaa suositella vaihtoehtoja ja asiakkaasta näkee, että hänen saamansa palvelu oli kaikin puolin hyvää ja asiantuntevaa.

Tehtävänimettä “juustomestari” käytetään ainoastaan juustoloissa, sen takia Malisen titteli on juustoasiantuntija, vaikka Mestarin Herkussa mestariudesta puhutaankin.
– Omaa osaam

istani ylläpidän päivittäin esimerkiksi sosiaalisen median kautta ja kirjallisuutta lukemalla. Ulkomailla käydessä tutustun paikallisiin juustokauppoihin inspiraatiomielessä. Esimerkiksi Pariisin pikkukujien putiikit ovat ihania tunnelmiltaan.

Takaisin Mestareihin

TILAA UUTISKIRJE

Kuulet ensimmäisten joukossa asiakaseduistamme, tarjouksistamme, uutuuksistamme ja uutisistamme. Saat kirjeen sähköpostiisi kahdesti kuukaudessa.