Mestarin Herkun uudistus on valmis – avajaisia juhlitaan myöhemmin

Mestarin Herkun uudistus valmistui

Mestarin Herkun tammikuussa 2020 alkanut remontti on saatu päätökseen suunnitellusti maaliskuun 30. päivänä. Myymäläpäällikkö Miikka Mikola toteaa, että Jyväskylän paras ruokakauppa juhlii ansaitsemiaan avajaisia monin tapahtumin ja tarjouksin, kun koronatilanne sen sallii.

Henkinen valmistautuminen Mestarin Herkun uudistamiseen alkoi jo vuonna 2016, jolloin myymäläpäällikkö Miikka Mikola hahmotteli ensimmäiset lyijykynäpiirrokset paperille ja sanoitti haavettaan myymälästä, joka olisi pohjaltaan täysin erilainen.

– Unelmana oli saada kassalinja siirrettyä taaimmaisesta nurkasta keskelle vilkasta kauppakäytävää ja kääntää koko hyllyjärjestys toisinpäin. Ja nyt uutta myymälää katsoessa ymmärrän pikkuhiljaa, että tämä kaikki on tullut todeksi! Olen saanut saapua useamman kerran aamuisin onnenkyynel silmässä katsomaan, mitä yövuorossa on saatu aikaan, Mikola kertoo.

Käytännössä koko vuosi 2019 kului uudistusta suunnitellessa. Mestarin Herkulle tehtiin brändiuudistus uusine väreineen, hyllyjen ja tuotteiden sijainnit suunniteltiin asiakasnäkökulmasta loogisemmaksi, uudet kalusteet tilattiin ja remontille luotiin päiväkohtainen yksityiskohtainen suunnitelma. Vastaavanlaiset myymäläuudistukset ovat kategorisoitavissa vaikeusluokaltaan viiteen luokkaan. Mestarin Herkun remontti kuului haasteellisimpaan kategoriaan.

Myymälän ilme muuttui raikkaan vaaleaksi tehosteväreinään vaalea petrooli ja beige. Mikola kertoo olleensa aluksi petrooli-värin suhteen epäileväinen.

– Itse asiassa väri sopii Mestarin Herkkuun hienosti ja olen tykästynyt siihen niin, että ostin petroolin värisen kravatinkin, Mikola naurahtaa.

Mikola kuvailee remonttia kolmen kuukauden mittaiseksi Muuttuva labyrintti -peliksi. Onnistumisesta kuuluu iso kiitos niin osaavalle ja joustavalle henkilökunnallemme kuin onnistuneen toteutuksen tehneelle ammmattitaitoisille yhteistyökumppaneille ja remontissa mukana eläneille asiakkaille.

– Jokainen on tehnyt oman palasensa laadusta tinkimättä huikealla yhteishengellä asiakkaan parasta ajatellen. Olen vilpittömän ylpeä apulaismyymäläpäälliköstäni Elisa Arkivuosta ja uudistuksen projektipäälliköstä Heini Reinikasta. Heidän ja satahenkisen henkilökuntamme kanssa olemme aikaansaaneet upean myymälän, josta saamme yhdessä iloita ja olla ylpeitä.

Mestarin Herkun maitohyllystöä

Kuorman purkaminen vaati pitkää pinnaa

Myyjä Jonna Rajamäki on ahertanut remontin ajan etulinjassa. Myös hän allekirjoittaa Mikolan sanat yhteishengestä.

– Työskentelen pääosin Mestarin Torin palvelutiskillä sekä maitotaloustuotteiden osastolla. Oman työni suhteen isoimmat haasteet koettiin helmikuussa maitoterminaalia uusittaessa. Tuolloin maitotuotteet olivat parisen viikkoa evakossa juomaosaston ahtaassa kylmäkalusteessa, jolloin tuotteiden esillepano oli haastavaa, Rajamäki muistelee.

Normaalisti maitotaloustuotteet täytetään hyllyihin takana sijaitsevasta kylmähuoneesta, mutta evakon aikana tuotteet kärrättiin kylmiöistä rullakoilla koko myymälän läpi juomaosastolle.

– Kuorman purkaminen vaati pitkää pinnaa, kun reitti juomaosastollekin saattoi muuttua hyllymuutosten myötä – onneksi se kesti vain hetken. Radiopuhelimet ovat olleet tiuhaan käytössä henkilökunnan viestimisvälineenä. Uusi maitoterminaalimme on edellistä isompi ja muutos on erittäin miellyttävä. Tuotteet ovat esillä selkeästi ja asiakkailla on tilaa asioida, Rajamäki kertoo ja jatkaa:

– Kokonaisuutena uusi Mestarin Herkku on avara, valoisa ja selkeämpi leveine käytävineen. Fyysinen, kaikille meillä asioiville näkyvä muutos on upea, mutta vielä upeampi on työryhmämme. Remonttia on tehty yhdessä joustaen ja vaikka välillä vastaan on tullut tiukkoja paikkoja, on jokainen hoitanut oman osuutensa, jotta voimme huhtikuussa esitellä ilolla uutta myymäläämme ja sen palveluita.

Mestarin Keittiön ravintolasali

Avajaistapahtumat siirretään koronatilanteen vuoksi

Jyväskylän parhaan ruokakaupan avajaiset siirtyvät koronaviruksen vuoksi toiseen, myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Mikola kertoo, että aluehallintoviranomaisten suosituksen mukaisesti väkijoukkoja ei kutsuta kokoon, mutta Mestarin Herkku saa ansaitsemansa avajaiset, kun kokoontuminen jälleen sallitaan.

– Olimme suunnitelleet monenlaista tapahtumaa ja tarjousta avajaisiimme, mutta vallitsevan tilanteen vuoksi uudistunut Herkku palvelee normaalien aukioloaikojensa puitteissa asiakkaitaan. Mestarin Keittiö avaa uudet ravintolansa, kun viranomaiset sen koko maassa sallivat. Tällä hetkellä keittiö valmistaa kotiruoka- ja salaattiannoksia, jotka myydään ruokakaupassa sekä palvelutiskeillä takeawayna.

– Myymälämme erilaisia kosketuspintoja, kuten ostoskärryjä, hedelmävaakoja, pikakassoja ja maksupäätteitä puhdistetaan tällä hetkellä tehostetusti. Kassoillemme on asennettu suojapleksit suojaamaan pisaratartunnalta. Kassojen jonotusta ohjataan lattiatarroilla, joissa asiakkaita opastetaan seisomaan riittävän turvavälin päässä toisistaan, Mikola toteaa.

Faktaa: Mikä Mestarin Herkussa muuttui?

• Myymäläjärjestys kääntyi 90 astetta.
• Kauppakäytävät muuttuivat selkeästi leveämmiksi.
• Myymälän ilme on raikkaan vaalea, tehosteväreinään vaalea petrooli ja beige.
• Kassalinja siirrettiin kauppakäytävän yhteyteen, vanhan kassalinjan tilalla on Juomakortteli.
• Mestarin Tori eli kala-, äyriäis-, leikkele-, grilli-, liha- ja valmisruokatiskit laajenivat.
• PikAteria muuttui Mestarin Keittiöksi, johon kuuluu palvelutiski, itsepalveluperiaatteella toimiva lounaslinjasto ja avokeittiö street foodeineen.
• Nopean asioinnin Fast Lane johdattaa asiakkaan lattiatarroin esimerkiksi nopealla lounaanhakukäynnillä.
• Mestarin Keittiön ravintolasali remontoitiin viihtyisäksi ja kutsuvaksi 110 asiakaspaikan saliksi.
• Paistopisteen tuotteet (riisipiirakat, pullat, leivät ja croissantit) sijoitettiin paraatipaikalle heti sisääntulon läheisyyteen.
• Keittiön laitekanta uudistui mm. painekeittokaapilla, laavagrillillä, aidolla pizzauunilla ja erikoiskahvinkeittimillä.

X