Herkusta herkumpi: millainen on keskisuomalaisen ruokakulttuurin edelläkävijä?

Mestarin Herkku uudistuu keväällä 2020

Yli puoli vuosisataa toimineen Mestarin Herkun ruokatarjonta monipuolistuu ja laajenee huhtikuun alussa valmistuvan remontin myötä. 

Kauppakeskus Sokkarin alimmassa kerroksessa sijaitseva Mestarin Herkku läpikäy kevään remontin myötä merkittävän muodonmuutoksen.

– Kehitämme Keski-Suomen ainoaa Rôtisseurs-luokan ruoka- ja herkkukauppaa vastaamaan entistä paremmin asiakkaidemme odotuksia. Myymälämme ilme, valikoima ja brändi uudistuvat, mutta samalla myös henkilökuntamme ruokaosaaminen nousee entistä isompaan rooliin, Mestarin Herkun myymäläpäällikkö Miikka Mikola toteaa.

Kauppakäytävältä katsottuna sisäänkäynnin oikealla puolella sijaitseva palvelutiski uudistuu täysin. PikAteria muuttuu Mestarin Keittiöksi, joka valmistaa perinteisten ruokien ohella myös ajanhenkisempää lämmintä ruokaa mukaan ostettavaksi tai paikan päällä syötäväksi.

– Entisen PikAterian tapaan Mestarin Keittiön myyntitiskeistämme tulee jatkossakin saamaan monipuolista ja maittavaa kotiruokaa perunamuuseineen ja lohikeittoineen, mutta jatkossa tulemme ottamaan entistä paremmin huomioon myös erityisruokavaliot ja kasvissyöjät.

– Uutuutena tuomme Mestarin Keittiöön itsepalveluperiaatteella toimivan lounaslinjaston ilman vuoronumeroita sekä avokeittiön, joka tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tarjoaman parantamiseen pitsoineen, hampurilaisineen, wokkeineen ja uusine lautasannoksineen. Avokeittiössä asiakkaat näkevät ruoka-annoksen valmistamisen alusta alkaen.

Lisätilaa Mestarin Torille ja paistopisteelle

Mestarin Herkun kiitellyt kala-, äyriäis-, leikkele-, grilli-, liha- ja valmisruokatiskit saavat lisää tilaa remontin myötä muuttuen Mestarin Toriksi. Mestarin Toria on kuvailtu keskisuomalaisen ruokakulttuurin edelläkävijäksi – ja sitä se on eittämättä myös jatkossa paikallisine ja kansainvälisine herkkuineen. Mestarin Torin takana olevat taustatilat keittiöineen, lihan- ja kalankäsittelytiloineen, paistopisteineen ja grilleineen suurentuvat.

– Paistopisteemme tuotteet, kuten riisipiirakat, pullat, leivät ja croissantit ovat äärettömän suosittuja – paistamme todella mittavan määrän erilaisia lämpimäisiä päivittäin. Tällä hetkellä paistotuotteemme ovat kuitenkin liian hankalasti saavutettavissa myymälässämme useiden palkkien ahtaassa välikössä. Uudistetussa myymälässämme paistotuotteemme tulevat olemaan paraatipaikalla heti sisääntulon läheisyydessä.

Mestarin Torin lisäksi itsegrillaamiamme tuotteita tulee tarjolle myös uuteen itsepalveluperiaatteella toimivaan take away -pisteeseen.

– Esimerkiksi grillattu broilerimme on ollut jo vuosia todella suosittu tuote. Uusimme neljä grilliämme, joissa paistamme esimerkiksi porsaanseläkettä, ribsejä, grillikylkeä ja itsemaustamiamme broilerin reisipaloja. Maun todella erottaa, kun ruoka grillataan monitoimiuunin sijaan aidossa grillissä, joita meillä on ollut käytössä jo vuosia, Mikola iloitsee.

Keittiön laitekanta uudistuu muun muassa ruoan kypsennystä nopeuttavalla painekeittokaapilla, laavakivigrillillä, aidolla pizzauunilla, tunnelitiskikoneella sekä erikoiskahvinkeittimellä.

Henkilökunnan osaaminen entistä paremmin esiin

Mestarin Herkun uudistuminen vaatii henkilökunnalta uudenlaista osaamista. “Mestarius” on aina tarkoittanut henkilökunnalle jatkuvaa oppimista uusien taitojen omaksumiseksi, jotta asiakkaille pystytään suosittelemaan parhaimmat raaka-aineet persoonallisiinkin tarpeisiin ja ehdottamaan myös harvinaisempia makuja. Jatkuvan oppimisen malli pääsee erinomaisesti esille huhtikuun alun avajaisten jälkeen.

– Ammattikokeiltamme ja muilta ruokakaupan ammattilaisiltamme löytyy runsaasti taitoa ja osaamista laadukkaan ja maittavan ruoan valmistuksesta aina asiantuntevaan asiakaspalvelutyöhön saakka.

– Uutta tekemistä ovat muun muassa annosten valmistaminen, avokeittiötyöskentely sekä hampurilaisten ja pitsojen tekeminen tilauksesta. Kaiken kaikkiaan täytyy nostaa hattua henkilökunnallemme, joka on ollut valmis muutokseen ja uudistukseen: modernisoimme palveluamme pitkää historiaamme ja asiakkaidemme toiveita kunnioittaen, Mikola kiittelee.

X